【高鐵騙局:搭高鐵去番禺動物園?】譚凱邦 Roy Tam

【高鐵騙局:搭高鐵去番禺動物園?】🦌🦍🐊🐆🐇
>> SHARE 俾朋友 <<
政府成日話高鐵48分鐘去到廣州,其實只係去到廣州南站,而廣州南站係邊度?咪就係出名虐待動物的番禺長隆野生動物園附近囉 (即係圖中綠色點)。

大家記唔記得N年前有個誠哥的樓盤係大圍,跟住宣傳廣告話「一脈相承九龍塘」。而廣州南站雖然有「廣州」兩個字,但其實在番禺。若想去廣州市中心,要轉番地鐵先掂,約等如尖沙咀及大埔之間的距離。

睇番廣州地鐵的官網 http://www.gzmtr.com/ ,
若由廣州南站搭地鐵去番市中心天河區的廣州東站(紅磡直通車所到的站),要由地鐵2號綫轉1號綫,總共20個站,唔計轉車等車時間都要49分鐘;
若是去廣州站,雖然唔駛轉綫,但都要搭16個站及需要34分鐘。

所以,政府咁多年來都用48分鐘欺騙香港人,係相當卑鄙﹗而用48分鐘去計算經濟效益,是大幅高估,又係呃人。就算有或冇一地兩檢,轉地鐵都用晒D時間啦,效益根本都不存在,所以唔值得犧牲法治,引公安入西九。

大家要同多D朋友講,高鐵去到的廣州南站,其實只係去到番禺動物園。冇錯,咁起黎做乜 (拍掌一下)……..#有請BenSir示範

記得Like 譚凱邦 Roy Tam Page,繼續踢爆高鐵﹗

🛑【高鐵騙局(1) 9成車唔會48分鐘到廣州南】
goo.gl/aM3Jro
🚧【高鐵騙局(2) 廣州市中心同廣州南站爭好遠喎﹗】
goo.gl/Hkwp6W
🐟【高鐵騙局(3) 高鐵拆帳方式,香港做水魚】
goo.gl/YjKpmk


No automatic alt text available.

Advertisements